Energetikai tanúsítvány

Amit az energetikai tanúsítványról tudni érdemes


Az autóvezetők többsége tudja, hogy átlagosan mennyi üzemanyagot fogyaszt a járműve és ma már egy hűtőszekrény vagy mosógép vásárlásakor is egyértelmű információkkal rendelkezünk a megvásárolni kívánt eszköz energia-takarékosságáról. Az ingatlanokról viszont, amelyekben életünk java részét töltjük és amelyekre az összes elfogyasztott energia mintegy 40 százalékát fordítjuk, eddig nem igazán tudtuk, mennyire takarékosak. Persze a rezsiszámlákon keresztül tisztában vagyunk egy-egy lakóingatlan "energiazabálásáról", de ezeknek az információknak csak akkor leszünk maradéktalanul a birtokában, ha már megvettük, vagy kibéreltük a lakást vagy házat. Ez pedig már késő.

Az épületek energiafelhasználása egyre fontosabb helyet foglal el a családok kiadásainak alakulásában, valamint a teljes nemzetgazdaság erőforrásigényében. Az Európai Unió ezért vezette be az energiatanúsítványt, amelynek segítségével besorolható az ingatlanok energiafogyasztása, ezáltal laikusok számára is egyszerűen összehasonlítható a házak, lakások energiaigénye.

Adaptálva az EU előírásokat a magyar kormány rendelete alapján:

2009. január 1-től az új épületek energiatanúsítása már kötelező a használatbavételi engedély megszerzéséhez, illetve 2012. január 1-től a következő esetekben:

  • 50m2 feletti épület eladásakor, illetve egy évnél hosszabb bérbeadásakor
  • 1000 m2-nél nagyobb alapterületű hatósági-, állami tulajdonú épület

Energetikai tanúsítvány olcsón, gyorsan, akár azonnal is! Mi alkalmazkodunk az Ön időbeosztásához! Az ingatlant minden esetben felmérjük! Rendelje meg most! Minden esetben visszahívjuk! Rendelje meg 10 évig érvényes Energetikai Tanúsítványát!

Telefonszám: 06-30-83-93-762
Email: energia@primalak.hu